Projekt om människors dragning till sekter..

Spiritualism, nyandlighet och människors dragning till sekter är ämnen jag tycker är väldigt intressant. Nästa vecka besöker jag Göteborg dels för att medverka i ett samtal kring detta som drivs av Kajsa Magnarsson och Sebastian Ingvarsson den 27/10 kl 19 på 24 kvm med en grupp av vitt skilda aktörer, ser fram emot det. Här hittar du närmare info. Därefter kommer jag framföra en ny performance – Khatarsis under ämnet på A-venue den 29/10 kl 16, nedan följer en översikt kring denna katalysator i din dator:

Khatarsis

En undersökning av människors dragning till sekter. Var går egentligen gränsen? Hur långt kan man gå in i det bitterljuva mörkret innan man blir sjuk av det? Innan man tappar fattningen och innan man är närmast döende? Måste man välja mellan passion, spänning och smärta eller tillit, trivsel och tråkighet?

Med influenser från spiritualism och sekter ur personliga erfarenheter samt mer bejakande perspektiv iscensätts en rit, ett experiment som testar – var går gränsen mellan kreativitet och destruktivitet? Kan man hitta ett sätt att samverka mellan dessa tidlösa sidor i människan som ger färre krigsärr och mer bördighet? Är besatthet alltid nedbrytande -måste man sälja sin själ till djävulen för att försöka känna sig som Gud? Går det att hålla balansen på gränsen?

Här hittar du närmare info om Khatarsis, tid, plats och vilken palats insats som blir aktuell… Så blir det Morricone förstås tomtebloss, där jag melodramatiserar denna tematik tillsammans med den suveräna trumpetisten Vegard Holm.

Ett projekt att frukta eller fridfulla sig i, så varmt välkomna alla magnifika frukter och filliokusar!! *.*

Agnes Mercedes Khatarsis

Foto: Klara Andersson

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *