Ställer ut den 22/2-22/3 i Bohuslän

med min utställning som bearbetar och berör:

GRÄNSLÖSHET BEFÄSTER MURAR
ÖPPENHET RASERAR DEM

Jag har senaste tiden funderat mycket på gränser, då jag tycker de är svåra att hantera. De olika sidorna i mig, deras driv- och dragningskrafter som gärna vill ta över
allt..

- Jaget i mig kan hantera vardagen och verkligheten. Skapa ett hem, vårda min hälsa och mina relationer. En sida som också så gärna tycks vilja ha så mycket som möjligt, vill att allt ska vara lustfyllt, överdådigt, mäktigt – NU -
Quick fix for life blir en ständig dragningskraft.
- Där inne finns även den outgrundliga, tidlöst kloka sidan, den människor brukar kalla själen, som vill och kan berika mitt liv med visdom och djup. Som kan bebo lugn och ro.
Men när jag väl besökt själens rum dras jag till att fastna även här,
vill inte gå upp ur det stora blå..
Vill sväva bort för alltid i en total verklighetsflykt.

När jag fastnar i en av mina sidor utan en öppen bro dem emellan utvecklas mina destruktiva beteenden, tillslut blir det sjukligt,
sedan dödligt.

Då jaget tar över känns allt tillslut oändligt tomt utan själsfränden min. Men jaget brukar oftast vilja roffa åt sig även själens djup på sitt av naturen hungriga sätt. Själen är kanske mer intresserad av att hitta fram till ett medvetet samarbete. För mina olika sidor klarar sig inte utan varandra, de behöver på ett ärligt, öppet och kreativt sätt se och kommunicera sina tillgångar och svagheter för att reda ut gränserna i ett accepterande och kärleksfullt förhållande.

. Denna eviga utmaning .

___________________

Närmare info hittar du här.

Varmt välkommen in över bron..
To face
the forces
with in
with out
all over
at once

Målning : OrigamiMe Agnes Mercedes Einerstam Karis

agnes mercedes exhibition bohuslan

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *